Etape ale curățării rezervorului

Etape în curățarea rezervorului de combustibil

Trebuiesc urmati anumiți pași pentru a asigura curățarea corectă și completă a rezervorului de combustibil pentru a păstra integritatea combustibilului și sănătatea motorului flotei. Un rezervor de combustibil curățat corespunzător vă va menține combustibilul curat și în formă de cea mai bună performanță.

  • Goliți rezervorul – Înainte de a începe curățarea, rezervorul trebuie golit pentru a elimina toate gazele reziduale, umezeala și alte lichide. Dacă rezervorul nu a fost curățat de ceva timp, poate fi necesar să fie pulverizat un lichid special pe interiorul rezervorului pentru a face nămolul gros să fie pompat de catre furtunul de extracție.
  • Spălați rezervorul – Odată ce cea mai mare parte sau toată motorina și nămolul au fost îndepărtate din rezervor, interiorul este „curățat”. De obicei, acest lucru se realizează prin utilizarea unui detergent industrial conceput special pentru curățarea rezervorului de combustibil. Spălarea asigură că nu rămân reziduuri de nămol, materie organică, apă sau alte impurități pe pereții interiori ai rezervorului.
  • Clătire – După ce toată apa, nămolul, reziduurile de combustibil și alte materii sunt îndepărtate din rezervor, acesta trebuie clătit bine cu apă și lăsat să se usuce. Dupa acest moment al procesului de curățare al rezervorului de combustibil, combustibilul poate fi depozitat din nou în rezervor. Asigurați-vă, totuși, că rezervorul este complet uscat înainte de a adăuga combustibil.

Rezervoarele de stocare a combustibilului sunt sângele vital al oricărei afaceri. Fără combustibil, întreprinderile nu pot livra produse, piese sau lucrători. De aceea este atât de important să întreținem rezervoarele cu metode și proceduri adecvate de curățare a rezervoarelor de combustibil. Un rezervor de stocare a combustibilului curat asigură că combustibilul curat este gata pentru vehiculele companiei, ceea ce reduce costurile și timpul de nefuncționare asociat cu defecțiunile și reparațiile motorului.

Așa că nu uitați să vă inspectați rezervoarele în mod regulat și să le păstrați curate. Curățarea rezervorului de combustibil este o componentă necesară pentru gestionarea rezervorului de combustibil.

Frecvența de curățare a rezervorului de combustibil

 

Frecvența curățării rezervorului de combustibil depinde de cantitatea de utilizare și de umplerea și distribuirea combustibilului. Rezervoarele de combustibil care sunt utilizate frecvent vor acumula particule, sedimente și reziduuri de combustibil mai repede decât rezervoarele care sunt utilizate mai rar. Recomandarea noastra este sa le curatati in intervalul 5 – 7 ani de folosire (de la ultima curatare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *