Importanța întreținerii rezervorului de stocare combustibil

   Întreținerea corespunzătoare a rezervoarelor de stocare a combustibilului este o sarcină esențială pentru orice instalație. Natura combustibililor moderni, combinată cu sistemele în care sunt utilizați, face imperativ ca rezervoarele de stocare a combustibilului să fie întreținute și curățate corespunzător. Iată câteva exemple care subliniază importanța întreținerii adecvate a rezervorului de combustibil.

  1. Noile motoare necesită combustibil curat
    Tehnologia din spatele sistemului de injecție de combustibil în motoarele vehiculelor se îmbunătățește constant pentru a îmbunătăți economia de combustibil a acestor vehicule. Noile injectoare permit arderea mai rapidă și mai eficientă cu crearea unei cețe fine. „Aceste noi sisteme de injecție de combustibil sunt mai precise, se înfundă mai ușor și, prin urmare, necesită combustibili mai curați. Este esențial să păstrați injectoarele de combustibil curate pentru a preveni deteriorarea motorului”. Rezervoarele de stocare curate înseamnă combustibil curat, iar combustibilul curat înseamnă injectoare de combustibil curate.
  2. Biocombustibilii necesită o monitorizare atentă a rezervorului de stocare a combustibilului
    Noi biocombustibili apar în mare măsură. De asemenea, biodieselul începe să câștige un loc pe piață. Acești biocombustibili sunt mai eficienți și ard mai curat decât combustibilii tradiționali. Cu toate acestea, apa este o preocupare mai mare cu acești combustibili. „Apa este mai solubilă în etanol decât în benzină, astfel încât combustibilii amestecați cu etanol rețin mai multă apă în suspensie. Biocombustibilii sunt, de asemenea, mai sensibili la absorbția apei din aer.” Întreținerea adecvată a rezervorului de combustibil asigură menținerea acestor combustibili curați și stabili.
  3. Diesel-ul mai curat absoarbe apa mai usor
    Dieselul este mai curat astazi ca niciodata, renuntandu-si imaginea de combustibil murdar. Conținutul de sulf al motorinei a fost redus până la 15 ppm. Cu toate acestea, eliminarea sulfului din motorină afectează și viabilitatea motorinei. Aditivii sunt folosiți pentru a compensa acest fapt, dar acești aditivi înșiși facilitează absorbția apei de către combustibil. Apa din motorină poate provoca daune semnificative motoarelor diesel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *